#

Tiedostopankki

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on siirtynyt CE-merkintä aikaan.

EU:n rakennustuoteasetus on tullut voimaan Suomessa 1.7.2013. Tämän jälkeen CE-merkintä on pakollinen niille rakennustuotteille, joille löytyy harmonisoitu tuotestandardi ja jotka jäävät pysyväksi osaksi valmista rakennusta. CE-merkintä takaa, että tuote täyttää harmonisoidun standardin vaatimukset. Harmonisoidut tuotestandardit ovat Euroopan laajuisia ja niiden tarkoitus on helpottaa tuotteiden vientiä EU maasta toiseen.

Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on suorittanut Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n tuotteille CE-alkutarkastukset syksyllä 2012. Alkutarkastuksien perusteella Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on päättänyt suositella CE-merkin myöntämistä rakennustuotteillemme.

Kiwa Inspecta Sertifiointi on myöntänyt seuraaville tuotteillemme sertifikaatit:

AKO Wall -väliseinäelementit, Karanttia -väestönsuojaelementit, pilari- ja palkkielementit, kuorilaatat, kevytsoraharkot, HarkkoBlock-elementit, betonikiviainekset ja sitomattomat kiviainekset eli niiden ominaisuudet täyttävät EN-standardeissa olevat vaatimukset.

Päällystetuotteemme olemme CE-merkinneet standardien vaatimusten mukaan suoritustason pysyvyyden arviointiluokkaan 4, jolloin niiden CE-merkkitoiminnassa ei ole Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy mukana.

Kaikesta CE-merkinnän uutuuksista huolimatta Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy jatkaa meillä ulkopuolisena tarkastajana kaikilla tuotteilla olevaa FI-merkinnän tarkastuksia. FI-merkintä takaa, että rakennustuote täyttää Suomen rakentamismääräyskokoelmassa olevat määräykset ja myös asiakasmääräykset, joita harmonisoidut tuotestandardien vaatimukset eivät välttämättä takaa ja että rakennustuotteemme täyttävät Suomessa olevat vaatimukset ja sen soveltuu rakentamiseen Suomen olosuhteissa.

Olemme listanneet CE-merkkien suoritustasoilmoitukset nettisivuillemme, mistä ne ovat vapaasti katsottavissa. Suoritustasoilmoitukseksemme olemme tehneet tuoteperheittäin. Suoritustasoilmoitusta kutsutaan myös DoP:ksi.

Lyhenne DoP tulee englannin kielensanoista Declaration of Performance.

Tarvittaessa lisätietoa aiheesta:

RI
Sami Konsti
sami.konsti@rakennusbetoni.fi
040 7029 970.

Tiedostopankki

Suunnittelija!

Nyt päivitetyt tuotetiedot saatavilla ProdLib-palvelussa. Lataa tiedostot tuotteistamme.

Työohjeet


Tiedosto TyyppiKoko
AKOroof ASENNUSOHJE.2024 pdf10 059,09 KB
AKOwall työohje 8_2023 pdf29 280,54 KB
ASKELPOLKU Asennusohje pdf229,58 KB
Karanttia-väestönsuojan asennusohje pdf1 321,14 KB
KEHÄKIVI Asennusohje pdf231,21 KB
Pihakivi_asennusohje 2015 pdf2 028,59 KB
RAJAUSKIVI Asennusohje pdf224,08 KB